perjantai 20. syyskuuta 2013

Käytä vain taitavimpia taitomalleinasi

Lainaus Haaveammattiin-blogistani http://nopeaoppisuus.blogspot.fi
"
Miksei energisyytesi sitten näytä kuvastelevan harrastuneisuuttasi ja sitä, miten paljon nautit kunkinlaisesta tekemisestäsi? Voit olla sosiaalistunut eri ihmisten (ja eläinten) seuraan eri asioissa. Ikävälle alalle sinut kentyies saa vain sen innokkain kannattaja, mistä saat innokasta energistä tyyliä sillä alalla, kun taas mukavalle alalle suostut seurassa kuin seurassa ja oikein hyvin, jos tuttu vain on sitenkin harrastunut, joten mukavalta alalta tuppaat saamaan vaikutteita plääh en mä viitsi -tyylistä. Tarttis varmaan diggailla mukavien alojen supertähtiä vakituisesti (Pane merkille mikä on sinua pariehdokkaina kiinnostavien mukavien alojen harrastajien todellinen nykyinen taso käytännössä, sillä siitä saat paljon vaikutetta. Vertaa sitä ikävän alan supertähtien tasoon, josta myös saat vaikutetta ja joka tasoero johtaa sinut ammatiksesi ikäville aloille.) ja ikävillä aloilla pyrkiä arjen realismiin siinä, mitä se työ todellisuudessa on tavallisen hepun kohdalla, jollei ole edes siten harrastunut tai ei ainakaan niin paljoa.
Sama juttu toisten kohdalla maalaa nämä sinun asenteellasi, tekemisentavallasi ja puhdilla oleviksi - samaan aikaan, kun sosiaalinen samanlaistaminen tekee sinut heidän asenteellaan olevaksi ja heidän tavallaan harrastuneeksi, jolloin et saa oikeuksia haavealoillesi mutta joudut heidän mielitekemisiinsä, ja sama käy heille sinun tekemistesi suuntaan. Ilmeisesti ei siis kannata samanlaistaa sellaiseen seuraan päin, jonka vaikutus ei käytännössä vie sinua haavealoillesi pysyvän harrastuksen ja työn merkeissä, ei siis esim. ihmisiin, jotka ääneen lausutuilla mielipiteillään tukevat jotakin muuta kuin mielialojasi, sillä ulkonäkö ja hetkellinen suuntautuminen voi tähän tapaan antaa väärän kuvan heidän harrastuneisuudestaan ja tekemisentapansa sopivuudesta eri aloille. Tarttee kiinnittää huomiota siihen, mitä muut lisäilevät näkökulmaasi - ja ovatko vain sosiaalisuuttaan ottaneet moisia selville sinun harrastuksistasi.
 Tässä tuo sana "supertähti" ei selitä tätä juttua muille vaan se, millaisesta taitotasosta otat mallia tuon alan ammattilaisten mittapuulla: Ö-luokasta ammattiin aikovien joukossa vai parhaasta ammattilaistasosta koko maailmassa: kumman tekemisentapojen ja arvojen myötä opit niistä seurauksena olevcan vastaavan taitotason! Sipertähden kuuluu olla taitomalli ja elämänasennemalli, kun taas puolisoehdokas on vain samanmielistä sosiaalista seuraa, muun ystävyyden ohessa yhdessä diggailette supertähtiä, joiden taidot teitä kiehtovat."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti