sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lahjakkuuden oppiminen omin päin harjoitellen

Tässä blogissa on jo muutama idea siitä, mitä voisi oppia. Miten sitten harjoitellaan?
Katso blogistani http://nopeaoppisuus.blogspot.fi kaksi varhaisinta (1. & 3.) kirjoitusta taitojen ja lahjojen oppimisesta sekä 4. varhaisimmasta blogimerkinnästä Elämänohjeita koiran kuva ja sen alta taitojen harjoittelun ohje.
Tavallisesti, kun harjoittelee, tarvitsee lähtökohdaksi hyvän mielikuvan, esim. mallin, musiikista syntyvän mielikuvan tai vaikkapa videolta nähdyn hienon pätkän - tai sitten oman haaveen, jota voi vahvistaa katselemalla puita niin, että sen tuoma tunnevoittoinen elämänviisas näkemys elämästä ja maailmasta tuo syvyyttä ja tenhoa omaan mielikuaasikin.
Jos matkit mallista ja elekielesi on rento, luonnollinen ja reaktiivinen ja sinä itse vastuuntuntoinen maailmassa ja hyväntahtoinen malliasi kohtaan, niin matkiminen yleensä sujuu helposti ja minuutin tai muutaman minuutin katselun jälkeen alat jo osata jutun, olla jo kyllästynytkin vähän tuohon samaan näkökulmaan. Silloin paras matkimisaika on hetkeä aiemmin, kun viel'ä tunnet uutuudentenhoa: "Ai, tää menee näin." Jos myöhemmin muistikuvasta yrität matkia, tärkeintä on tuo elämäntapa, elämänalueisiin virittäytyminen ja niistä viehättyminen, mukaan lähteminen sekä estottomuus. Muiden tottumusten, arvojen, päähänpinttymien, omien ideoiden, järjen, muodollisten sosiaalisten vaatimusten jne. mukaan ottaminen pilaa yrityksen. beesaa vain niin saat otteen jutun ideasta. Pidemmän päälle (yli 5 min) voit yhdistää juttuun muuta tenhoavaa, muita sinuun vaikutuksen tehneitä kiehtovia juttuja, elämänviisautta ja hyvää tenhoavaa menoa.
Jos taas harjoittelet omin päin oman näkemyksesi mukaan etkä mallista oppimaasi, niin ensin hyvä tunteikas näkemys, sitten kenenkään katselematta pieni rento liike tunteen mukaan. Mitään ei saa toistaa kaavamaisesti, mutta jos tunne kiehtoo, niin sen mukaan toki saa liikkua, oikeaa näyttävää kiehtovaa tunteikasta liikkumistapaa hakien. Kun liikkuu monin tavoin, saa monta alkua, joiden antaa ajan myötä kehittyä (ks. tuon toisen blogini lahja- ja taito-ohjeet), ja vähitellen liikkeet suurenevat ja selvenevät menettämättä monimuotoisuuttaan ja rikkauttaa, tunnesisältöään ja sosiaalisia viestejään. Etsi oman tunteesi ja näyttävyyden risteyskohtia, niin saat ajan myötä kasaan jotakin esiintymiseen kelpaavaa tyyliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti