torstai 13. tammikuuta 2011

Luonnollista liikettä metsäpolulla

Ainoa oikea liikuntamuoto ja ihana!

On metsääsä juokseminen. Se on se kaiken liikunnan alkumuoto, jota esi-isiemme esi-isät harrastivat aikana, jolloin ihmislaji kehittyi. Siitä pitäisi siis suurimman onnen ja tyydytyksen tulla.
Mutta metsässä ei saa juosta kuin asfsalttitiellä, monotonisesti kuin kone. Metsä on aistinautinnon runsaudessa ja pikku yksityiskohtien vaihtelevuudessa loputtoman rikkauden ja onnen lähde. Siihen ei siis vboi soveltaa sitä, mitä yksitoikkoiserssa kaupunkimaisemassa liikkuessa oppii, vaan on opeteltava kokonaan uusi taidon laji.
Helpoiten oppiminen käy, kun aloittaa aivan hitaasti, hitain askelten kävellen metsäpolulla, niin että ehtii reagoida täydesti jokaisen askeleen nousuihin ja laskuihin, jokaiseen pienee epätasaisuuteen, nousta kannolle, vajoa upottavalla mättäällä, kiivetä taiten kaatuneiden puunrunkojen yli,... Alati liikunnan vaihtelevuudesta, sen uutuudenviehätyksen tuomasta nautinnosta ja metsän kauneudesta nauttien. Ajan myötyä kokemiskyky kasvaa, kulku helpottuu ja nautinto moninkertaistuu, kuntokin kasvaa...
Kokeilepa, vaan älä heti lannistu! ENSIMMÄISILLÄ KERROILLA RIITTÄÄ METRI MAASTOSSA... J aharjoitella voi kaiken ikää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti